Stresová inkontinencia: ako sa jej zbaviť aj vďaka ošetreniu IntimBloom

Stresová inkontinencia, suchosť pošvy, časté zápaly či strata libida. Toto sú len niektoré z nepríjemností postihujúce ženy po pôrode či vplyvom hormonálnych zmien vrátane menopauzy.

Ženské telo sa po pôrode a vplyvom veku a zmeny hormónov mení. Je to prirodzené, ale žiaľ, až 45 % žien sa so svojimi ťažkosťami nezverí ani svojmu gynekológovi. Našťastie existuje efektívne a neinvazívne riešenie, ktoré môže s ťažkosťami pomôcť – a tým je laserové ošetrenie IntimBloom.

V tomto článku sa dozviete viac o tom, pre koho je ošetrenie IntimBloom určené, aké má výhody, ako prebieha, ale aj aká je jeho cena.

Pre koho je určené ošetrenie IntimBloom?

Vaginálna rejuvenizácia je zákrok, ktorý pomáha riešiť široké spektrum ťažkostí a nepríjemností. Väčšinou ho podstupujú pacientky po 40. roku života, prakticky bez hornej vekovej hranice. Je ale vhodné aj pre mladšie ženy, ktoré pociťujú diskomfort v intímnej oblasti.

Laserové ošetrenie IntimBloom môže byť pre vás tá správna voľba, ak vás trápi:

Stresová inkontinencia po pôrodoch alebo vplyvom hormonálnych zmien a veku:

Vďaka účinku laserovej technológie sa stimuluje obnova kolagénu a kontrakcia elastínových vlákien, čo následne vyvoláva remodeláciu tkaniva a zväčšenie hrúbky stien. To má za následok ústup symptómov stresovej inkontinencie.

Popôrodné ťažkosti a oslabené panvové dno:

IntimBloom pomáha ženám vrátiť flexibilitu, pevnosť a tonus intímnych partií.

Suchosť intímnych partií alebo časté infekcie:

Liečba laserom posilňuje lokálny imunitný systém, optimalizuje pH a obnovuje mikroflóru intímnych partií a tým zabraňuje chronickým infekciám.

Bolestivý pohlavný styk či strata libida:

Ďalším príjemným efektom ošetrenia je zlepšená lubrikácia, čo má v konečnom dôsledku priaznivý vplyv aj na sexuálnu funkciu.

stresová inkontinencia a laserové ošetrenie

Aké sú výhody ošetrenia IntimBloom?

Ošetrenie Intimbloom je minimálne invazívne a takmer bezbolestné. Je to krátka (približne 15 minútová) ambulatná procedúra, ktorá si nevyžaduje hospitalizáciu. Po ošetrení sa teda ešte v ten deň môžete vrátiť do práce a k svojim bežným aktivitám.

Ako zákrok prebieha?

Na našej klinike využívame najmodernejší erbiový laser, vďaka ktorému je zákrok presný a šetrný. Väčšina pacientiek pociťuje počas ošetrenia len mierny diskomfort a pocit tepla.

Samotné ošetrenie je veľmi rýchle, trvá 10-15 minút. Regeneračný proces sa spúšťa takmer okamžite. Odporúča sa vyhýbať pohlavnému styku aspoň 1 týždeň.

Čo sa týka nežiaducich účinkov, výnimočne sa môže objaviť slabé svrbenie a pocit suchosti v súvislosti s hojením vaginálnej sliznice.

Ako dlho vydrží efekt ošetrenia?

Pre maximálny účinok sa odporúča absolvovať liečbu počas troch sedení s mesačnými odstupmi. Z praxe a dostupných zdrojov vieme, že po prvej aplikácii je efekt liečby okolo 30 - 40 %, no už po druhom sedení hovoríme o dramatickom, až 80 % ústupe ťažkostí, resp. skvalitnení intímneho života.

Pri vaginálnej rejuvenizácii hovoríme o dlhodobo efektívnej liečbe s pozitívnym účinkom trvajúcim aj niekoľko rokov. Efekt je samozrejme individuálny a v prípade zhoršenia prejavov je možné absolvovať aj tzv. booster, teda udržiavacie ošetrenie.

Aká je cena laserového ošetrenia IntimBloom?

Cena jedného ošetrenia na našej klinike je 400 €. Na základe vstupného ošetrenia a vášho individuálneho stavu vám naši odborníci na gynekológiu odporučia najvhodnejší variant z radu gynekologických ošetrení.

V MB Clinic kladieme dôraz na citlivý prístup a dôveru medzi pacientkou a lekárom. Postará sa o vás gynekológ, odborník na urogynekológiu a garant ošetrenia IntimBloom, MUDr. Matej Böhmer.

V prípade objednania na zákrok alebo ďalších otázok nás môžete kontaktovať prostredníctvom kontaktného formulára alebo na telefónnom čísle +421 948 883 883.

Tešíme sa na vás v priestoroch našej kliniky v Bratislave na Gorkého 4.

Váš MB Clinic tím & MUDr. Martin Boháč

Previous
Previous

Exozómy: Ich využitie v estetickej a regeneratívnej medicíne

Next
Next

Transplantácia vlasov: Časté otázky našich pacientov