Botox: Moderné riešenie pre mladistvý vzhľad

V dnešnej dobe je veľa metód, ako sa starať o svoj vzhľad a bojovať proti starnutiu. Medzi najpopulárnejšie patrí aplikácia botulotoxínu, známeho aj ako botox. Avšak čo to vlastne je a aké sú jeho výhody a nevýhody?

Doktorka aplikuje botox do čela pacientky.

Čo je botulotoxín (botox)?

Botulotoxín je bielkovina produkovaná baktériou Clostridium botulinum. V medicíne sa používa na relaxáciu svalov a tým redukuje výskyt vrások, ktoré vznikajú v dôsledku opakovaného krčenia kože, najmä pri sťahovaní svalov na čele alebo okolo očí.

Na čo pomáha a aké je jeho využitie?

Aplikácia botoxu sa často využíva na odstránenie vrások spôsobených mimikou. Drobné vpichy do mimických svalov zrelaxujú svaly a zabraňujú ich sťahovaniu, čo vedie k hladšej a mladšej pokožke. Okrem estetických účelov sa botox využíva aj v liečbe niektorých neurologických ochorení.

Ako dlho vydrží botox?

Po aplikácii botulotoxínu sa efekt začne prejavovať postupne, zvyčajne do druhého až tretieho dňa. Úplný efekt je viditeľný po 14 dňoch a vydrží priemerne 3 – 4 mesiace. Postupne sa efekt zmenšuje, keď sa telo začne zbavovať botulotoxínu a pohyb svalov sa obnovuje.

Výhody a nevýhody botoxu

Výhody:

  • Rýchly a efektívny spôsob, ako redukovať vrásky.

  • Nie je nutný chirurgický zásah.

  • Efekt je dočasný, takže ak s výsledkom nebudete spokojní, vrásky sa postupne vrátia.

Nevýhody:

  • Efekt nie je trvalý a je potrebné ošetrenie opakovať.

  • V ojedinelých prípadoch môžu nastať vedľajšie účinky.

Botox alebo kyselina hyalurónová?

Obe sa používajú na redukciu vrások, ale pôsobia rozdielne. Kým botox relaxuje svaly a zabraňuje tvorbe vrások, kyselina hyalurónová vypĺňa vrásky a zvyšuje hydratáciu pokožky.

Socha s rozmazaným pozadím, kde vidno doktorku ako aplikuje botox do čela pacientky.

Botox je efektívny spôsob, ako bojovať proti vráskam a získať mladší vzhľad. Ako každý zákrok, aj tento má svoje výhody a nevýhody, preto je dôležité zákrok pred aplikáciou konzultovať s odborníkom a zvážiť všetky možnosti. Bez ohľadu na vaše rozhodnutie, dôležité je cítiť sa dobre vo vlastnej koži.

Na našej klinike je tu pre vás skúsená pani doktorka MUDr. Alexandra Viestová. Ak máte záujem o konzultáciu ohľadom aplikovania botoxu, kontaktujte nás telefonicky na čísle +421 948 883 883 alebo prostredníctvom rezervačného formulára.

Tešíme sa na vás v krásnych priestoroch našej kliniky v Bratislave na Gorkého 4.

Váš MB Clinic tím & MUDr. Martin Boháč

Previous
Previous

Drakuloterapia: Revolučná metóda revitalizácie pokožky

Next
Next

Vaginálna rejuvenizácia IntimBloom: Intímne partie môžu opäť rozkvitnúť