Vaginálna rejuvenizácia IntimBloom: Intímne partie môžu opäť rozkvitnúť

V čase modernej technológie a medicíny sa mnoho žien zameriava na zlepšenie intímneho zdravia a kvality života. Stresová inkontinencia, strata vlhkosti v intímnych partiách, či oslabenie panvového dna sú nepríjemnosti, ktoré dokážu negatívne vplývať na kvalitu života. Vaginálna rejuvenizácia IntimBloom predstavuje unikátnu a špičkovú metódu v neinvazívnej ambulantnej liečbe týchto ťažkostí a je to dlhodobé, časovo nenáročné riešenie komplexného vaginálneho komfortu a intímneho zdravia.

Žena leží u gynekológa na vyšetrení.

Čo je vaginálna rejuvenizácia a pre koho je vhodná?

Vaginálna rejuvenizácia je neinvazívne ošetrenie, ktoré je zamerané na spevnenie pošvových stien. Rôzne faktory, ako sú tehotenstvo, pôrod, starnutie či genetika, môžu viesť k poklesu elasticity vaginálnej steny. Ochabnuté tkanivo môže mať za následok frustráciu, neistotu a znížené sebavedomie.

Toto ošetrenie je vhodné pre klientky, ktoré trpia problémami ako suchosť pošvy, vaginálny relaxačný syndróm a stratou funkcií vagíny.

Ako je vykonávané omladenie intímnych partií?

Vaginálna rejuvenizácia IntimBloom je inovatívny, bezbolestný zákrok realizovaný pomocou špeciálneho lasera, ktorý stimuluje obnovu kolagénu v pošve a na panvovom dne, čím dosahuje spevnenie bez potreby chirurgie. Pred samotným ošetrením je dôležitá dôsledná konzultácia.

Procedúra sa skladá z troch sedení s mesačnými prestávkami, pričom lekár, s využitím sterilnej vaginálnej sondy, postupne a dôkladne ošetrí celú sliznicu. Počas celého procesu lekár aktívne komunikuje s pacientkou, aby zabezpečil maximálnu efektivitu a zároveň komfort pacientky.

Aký je výsledok zákroku a ako dlho vydrží jeho efekt?

Laserovou rejuvenizáciou je možné dosiahnuť zlepšenie intímnych ťažkostí až o 30 – 40 %. Výsledok sa môže dostaviť už po prvom ošetrení, pričom sa odporúča absolvovať 2 – 3 ošetrenia v jednomesačných odstupoch pre optimálny výsledok. Už po druhom sedení je vidno dramatický ústup ťažkostí, resp. skvalitnenie intímneho života, až o 80 %.

Niekoľko týždňov po poslednej aplikácii môžeme očakávať maximálny možný efekt liečby. Pri vaginálnej rejuvenizácii hovoríme o dlhodobo efektívnej liečbe s pozitívnym účinkom trvajúcim niekoľko rokov.

Aplikácia lasera pomáha obnoviť tvorbu kolagénu, elastínu a cievne zásobovanie pošvových stien. Pošvová sliznica tak získa späť svoju pružnosť, dostatočnú hrúbku a zriasenie, čím výrazne obmedzí aj často problematický únik moču pri kašli, kýchnutí, pohybe či športe. Jedným zo žiaducich účinkov liečby je tiež výrazné zvýšenie libida a skvalitnenie sexuálneho života.

Starostlivosť po zákroku

Po ošetrení, ktoré trvá približne 10 – 15 minút, je pacientka schopná pokračovať v bežných denných činnostiach bez problémov. Napriek tomu je ale dôležité dodržiavať určité opatrenia pre optimálny výsledok a regeneráciu.

Počas prvých 24 hodín po zákroku je potrebné obmedziť nadmernú fyzickú aktivitu. Zároveň je odporúčané dodržiavať 7-dňovú sexuálnu abstinenciu a vyhýbať sa kúpaniu.

Zákrok vaginálna rejuvenizácia. Záber na ženské telo s kyticou v lone.

Vo svete moderného lekárstva nám technológia ako IntimBloom umožňuje riešiť intímne ženské problémy s väčším komfortom a efektivitou ako kedykoľvek predtým.

V ponuke máme dve kategórie ošetrenia IntimBloom

  • IntimBloom Medical pre podporu tvorby kolagénu a elastínu, obnovenie pružnosti sliznice a adresovanie problémov, akými sú inkontinencia, strata libita či suchosť. Vhodné po odporúčaní gynekológa.

  • IntimBloom Premium pre komplexnú regeneráciu, ktorá kombinuje výhody IntimBloom Medical a aplikácie kyseliny hyalurónovej, ktorá dodá sliznici dodatočnú hydratáciu a odolnosť.

MUDr. Böhmer drží svoju vizitku.

Bližšie informácie ku každému zákroku nájdete na našom webe v časti Gynekologické ošetrenia a zákroky.

Ak máte záujem o ošetrenie IntimBloom, chcete sa dozvedieť viac alebo sa rovno objednať na konzultáciu, vyplňte tento kontaktný formulár alebo nám zavolajte na telefónne číslo +421 948 883 883.

Dostať váš život do harmónie aj v intímnej oblasti vám rád pomôže gynekológ s citlivým prístupom, odborník na urogynekológiu a garant ošetrenia IntimBloom, MUDr. Matej Böhmer.

Tešíme sa na vás v krásnych priestoroch našej kliniky v Bratislave na Gorkého 4.

Váš MB Clinic tím & MUDr. Martin Boháč

Previous
Previous

Botox: Moderné riešenie pre mladistvý vzhľad

Next
Next

Míľnik v plastickej chirurgii: Prvá operácia s implantátmi B-Lite® MESMO® na Slovensku