Permanentné tetovanie obočia: Cesta k prirodzenosti a sebavedomiu

Jedným z najobľúbenejších riešení, ako dosiahnuť krásny a prirodzený vzhľad, bez nutnosti častého líčenia, je permanentný make-up a v rámci neho najmä tetovanie obočia.

Čo je permanentný make-up?

Permanentný make-up je forma mikropigmentácie, ktorá slúži na dlhodobé zvýraznenie častí tváre alebo tela. Procedúra sa často používa na obočie, očnú linku, pery alebo areoly.

Výsledný efekt je zameraný na skrášlenie a podčiarknutie krásy. Avšak v prípade tetovania prsných dvorcov a bradaviek po mastektómii, sa stáva prostriedkom na prinavrátenie sebavedomia a pocitu ženskosti.

Jednou z najdôležitejších častí tváre, ktoré určujú jej celkový výraz, je obočie. Práve permanentný make-up ponúka možnosť prirodzeného zvýraznenia obočia, upravuje nedokonalosti tvaru či vyrovnáva asymetriu rastu chĺpkov. Pred samotnou aplikáciou je forma obočia, odtieň pigmentu, ako aj vhodná technika individuálne narhnutá pre každú klientku vzhľadom na jej očakávania a potreby.

Permanentný make-up obočia, ukážka pred a po zákroku.

Tetovanie obočia metódou Hairstrokes

Každá žena túži mať obočie vždy upravené a pritom prirodzené. Riešenie ponúka Hairstrokes technika, ktorá je, práve vďaka prirodzenému výsledku, momentálne najžiadanejšou metódou úpravy obočia.

Ide o semi-permanentné tetovanie, ktorého výsledkom je veľmi realistická chĺpková štruktúra obočia. Táto inovatívna prístrojová technika je veľmi šetrná k pokožke a je vhodná pre všetky typy pleti.

Tetovanie obočia púdrovou metódou PowderBrows

PowderBrows, alebo púdrové obočie, je metóda úpravy obočia, pri ktorej sa pomocou tetovacieho strojčeka do povrchovej vrstvy pokožky vpravuje postupne, vrstvením pigment.

Výsledkom je prirodzene pôsobiace a upravené obočie bez ostrých kontúr. Táto technika je vhodná pre všetky typy pleti a vekové kategórie.

Riziká tetovania obočia

Ako pri každom kozmetickom zákroku, aj pri tetovaní obočia existujú určité riziká. Tieto môžu zahŕňať infekciu, mierne alergické reakcie na pigment alebo nežiaduce výsledky vzhľadu.

Dôležité je preto vybrať si skúseného odborníka, ktorý dodržiava vysoké hygienické štandardy a je kvalifikovaný zvoliť najvhodnejší postup pre konkrétny typ pokožky klienta.

Záber na ženské oko.

Starostlivosť o pleť po tetovaní obočia

Správna starostlivosť po zákroku je kľúčová pre dlhotrvajúci a uspokojivý výsledok. Odporúča sa postupovať výhradne podľa pokynov odborníka a dodržiavať odporúčanú starostlivosť. Obmedziť by sa malo vystavovanie slnečnému žiareniu a používanie solárií, keďže môžu ovplyvniť farbu a trvanlivosť pigmentu.

Doba hojenia po tetovaní obočia závisí od viacerých faktorov, avšak obvykle trvá 7 – 14 dní. V tomto období sa odporúča sledovať stav pokožky a v prípade nežiaducich reakcií okamžite kontaktovať odborníka, u ktorého ste permanentný make-up podstúpili.

Permanentný make-up na našej klinike vykonáva Jana Svarínová, ktorej odborný a ľudský prístup oceňujú všetky naše klientky. Jana je certifikovanou odborníčkou, ktorej bol udelený titul Royal Artist, od najprestížnejšej akadémie v oblasti mikropigmentácie obočia PhiBrows, ako ocenenie výnimočnej kvality práce.

Ak sa chcete dozvedieť viac o procedúre alebo by ste si chceli prezrieť ukážky našich prác v oblasti permanentného make-upu, môžete tak urobiť na webe v časti Permanentný make-up.

V prípade záujmu o rezerváciu tejto procedúry nám napíšte prostredníctvom kontaktného formulára alebo nám zavolajte na telefónne číslo +421 948 883 883. Tešíme sa na vás v krásnych priestoroch našej kliniky v Bratislave na Gorkého 4.

Váš MB Clinic tím & MUDr. Martin Boháč

Previous
Previous

Predstavujeme Gentroot: Transplantácia vlasov a ďalšie zákroky pre mužov

Next
Next

Správna starostlivosť o pokožku v lete a po ňom