Rozšírené cievky na nohách: Na čo pri starostlivosti o nohy nezabudnúť?

Rozšírené cievky na nohách, alebo kŕčové žily, sú problémom mnohých ľudí. Tí často hľadajú spoľahlivé metódy, ako sa týchto nevzhľadných cievok zbaviť. Či už je ich príčinou genetika alebo životný štýl, moderná medicína ponúka efektívne riešenia.

Žena sedí na deke a natiera si nohy krémom. Článok o tom, ako riešiť rozšírené cievky na nohách.

Ako vznikajú rozšírené cievky na nohách?

Rozšírené cievky na nohách, často označované ako kŕčové, sú bežným estetickým aj zdravotným problémom. Vznikajú v dôsledku slabých alebo poškodených chlopní v žilách, genetiky, tehotenstva, hormonálnych zmien, vekových faktorov alebo dlhodobého státia či sedenia. Dôležitým faktorom je aj nadváha a nedostatok fyzickej aktivity.

Keď cievky nefungujú správne, môže to viesť k ich rozšíreniu. No často sa ich vzniku nedá zabrániť, a tu prichádza na rad moderná medicína.

Laserové ošetrenie – efektívne riešenie rozšírených cievok na nohách

Medzi spoľahlivé a účinné metódy liečby rozšírených cievok na nohách patrí Nd:YAG laser. Táto technológia je považovaná za jednu z najinovatívnejších v odvetví. Laserové ošetrenie je často označované za jedno z najefektívnejších riešení.

Ako funguje laserová terapia na rozšírené cievky na nohách?

Laserový zákrok trvá niekoľko minút. Energia z lasera preniká do hlbších vrstiev kože bez toho, aby bol jej povrch poškodený. V cievkach sa táto energia viaže na krvné farbivo hemoglobín. Použitie lasera je takmer bezbolestné a nezanecháva jazvy. Absorbovaná svetelná energia sa následne mení na tepelnú, ktorá spôsobuje deštrukciu cievky.

Výhody laserovej terapie na odstránenie cievok na nohách

Zasiahnutá cievka sa postupne rozpadá a je vstrebávaná v priebehu mesiaca od zákroku. Drobné cievky miznú takmer okamžite. Táto technológia prináša rýchle výsledky s minimálnym nepohodlím. V prípade potreby je možné ošetrenie opakovať, pričom optimálny interval medzi sedeniami je cca 6 – 7 týždňov.

Čo očakávať po zákroku?

Veľkou výhodou laserového ošetrenia rozšírených cievok na nohách je, že po jeho aplikácii nie je potrebné nosiť elastickú bandáž. Pacienti často hlásia zlepšenie estetiky a komfortu ich nôh krátko po zákroku.

Žena sediaca v hojdacom kresle s vyloženými nohami. Článok o tom, čo zaberá na rozšírené cievky na nohách.

Moderná medicína je v boji proti rozšíreným cievkam na nohách vysoko efektívna. Vďaka laserovým technológiám môžu pacienti dosiahnuť vynikajúce výsledky a vrátiť sa k životu bez komplexov. Nie je nič lepšie, ako mať zdravé a krásne nohy.

Na našej klinike vám s týmto problémom pomôže skúsená pani doktorka MUDr. Alexandra Viestová. Neodkladajte svoje zdravie na neskôr.

Ak máte záujem o odstránenie rozšírených cievok, alebo ak sa chcete dozvedieť viac o tomto zákroku, objednajte sa na konzultáciu prostredníctvom rezervačného formulára alebo nás kontaktujte telefonicky na čísle +421 948 883 883.

Tešíme sa na vás v krásnych priestoroch našej kliniky v Bratislave na Gorkého 4.

Váš MB Clinic tím & MUDr. Martin Boháč

Previous
Previous

Doprajte si u nás výnimočné kozmetické ošetrenie s prémiovou značkou ZO® Skin Health

Next
Next

Drakuloterapia: Revolučná metóda revitalizácie pokožky